Večeras na 21. Split Film Festivalu pogledajte!

0

Danas u 18:45 sati u kinu Karaman pogledajte film Cinema Novo, redatelja Eryk Rocha, Brazil 2016, 90 min.

Cinema Novo (redatelj: Eryk Rocha, Brazil 2016, 90 min)Poetičan esej o jednom od najvažnijih filmskih pokreta u Južnoj Americi, ispričan kroz misli glavnih autora i dijelove njihovih radova. Film ulazi u dubinu kreativne pustolovine jedne generacije filmaša koji su našli način da promijene brazilski film, kroz iskazivanje političkih stavova, spajanjem umjetnosti i revolucije, nadajući se stvoriti kinematografiju koja će zajedno s narodom Brazila izaći na ulice.

Split Film Festival 2016: Yo (redatelj: Matias Meyer, Meksiko, Kanada, Švicarska, Dominikanska Republika, 2015, 80')Večeras u 21:00 u kinu Karaman možete pogledati film Yo redatelja Matias Meyera, Meksiko, Kanada, Švicarska, Dominikanska Republika, 2015, 80′

Yo je snažan mladić ograničenih mentalnih sposobnosti. Kaže da ima 15 godina, iako izgleda starije. Živi i radi u majčinom restoranu, pokraj autoceste. Voli svoju majku, ali mrzi njena ljubavnika. Jednog dana sretne Elenu, jedanaestogodišnju djevojčicu, koja će promijeniti njegov život zauvijek.

Split Film Festival 2016: The Seeker (redatelj: Jeff D Johnson, SAD, 2016, 63')Večeras u kinoteci Zlatna vrata iz programa Frame Extended imate priliku pogledati film, The Seeker redatelja Jeff D Johnson, SAD, 2016, 63′

Nakon što doživi strašnu tragediju, život kćerke koja je junakinja filma u potpunosti se okreće naglavce. Kako sazrijeva, njen cinizam i apatija prema novoj stvarnosti dolaze u pitanje, radi jednog podsjetnika iz prošlosti koji je potiče na potragu za vlastitim identitetom.

Program 2: Dokfilmwoche Hamburg / Festival dokumentarnog filma Hamburg

Od 2004.godine, cilj Festivala dokumentarnog filma Hamburg je predstaviti dokumentarne filmove koji su ambiciozni i po sadržaju i po umjetničkom pristupu. Želimo prikazivati filmove koji su kritika društva i koji ne samo da pojašnjavaju određenu temu, nego i koriste tehnike koje preispituju ustaljene obrasce i istražuju mogućnosti dokumentarne forme. Kao jedini festival u Hamburgu i okolici koji je posvećen isključivo dokumentarnom filmu, ovaj festival na jedinstven način omogućava mjesto susreta ljudima koje zanima ovaj žanr, a služi i kao platforma za lokalnu filmsku kulturu.

Split Film Festival 2016: The Masked Monkeys / Maskirani Majmuni (redatelji: Anja Dornieden / Juan David Gónzalez Monroy, 2015, 28')Danas iz Posebnog programa izdvajamo film The Masked Monkeys / Maskirani Majmuni, dvaju redatelja, Anja Dornieden / Juan David Gónzalez Monroy, 2015, 28′

Indonezijske maskirane majmune dresiraju gospodari koji pripadaju najnižim slojevima javanskoga društva. Priča o njihovom umijeću unutar ove drevne duhovne tradicije održava ustaljenu društvenu hijerarhiju, poistovjećujući naučeno ponašanje majmuna sa željom njihovih gospodara da se izdignu iz svog lošeg položaja.