Vekić spasila dvije meč-lopte u Brisbaneu

0
Foto: donnavekic.com

Donna Vekić ušla je u četvrtfinale WTA turnira u australskom Brisbaneu pobjedom protiv 6. nositeljice i 9. igračice svijeta, Nizozemke Kiki Bertens, sa 7:6 (5), 1:6, 7:5.

Meč je trajao nešto manje od dva i pol sata. Vekić je kod 1:1 izvukla 15-40, da bi od 2:2 tri gema zaredom otišla protiv servisa. Bertens je potvrdila svoj drugi break i povela 5:3, imala je i set-loptu na servisu Donne Vekić, ali se Osječanka vratila na 5:5. Vekić je u tie-breaku osvojila prva tri, a Bertens sljedeća četiri poena. Donna je načinila novi mini-break za 6:4 i realizirala svoju drugu set-loptu, prvu sa servisom.

Vekić je u prvom gemu drugoga seta imala 15-40 i još jednu prednost, u drugom je gemu zadržala svoj servis, što joj je ostao i jedini osvojeni gem. U trećem setu je Vekić propustila dvije prilike za 2:0, a Bertens čak tri (nepovezane) za 2:1. Nizozemka je ipak došla do breaka za 5:4, imala je i 40-15, dvije vezane meč-lopte na svom servisu. Nije izdržala, Vekić je sa 6 poena zaredom preuzela kontrolu i prije tie-breaka došla do četvrtfinala.