Velika šteta na požaru repetitora u Škabrnji

0
Foto: pixabay.com

U ponedjeljak oko 02.50 sati u Škabrnji, policijski službenici su zamijetili požar na odašiljaču signala – repetitoru. Požar su ugasili vatrogasci u 04,40 sati, izvijestila je Policijska uprava Zadarska.

Tijekom jutra je izvršen očevid na repetitoru u vlasništvu trgovačkog društva, kojom prilikom je utvrđeno kako je požar namjerno izazvan. U požaru su izgorjeli agregati za napajanje, vrijednosti oko 150.000 kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Policijska uprava Zadarska izvijestila je i da se jučer poslijepodne oko 16,30 sati u Kožlovcu-Benkovac, dok je 73-godišnjakinja palila travu i korov na svom zemljištu, vatra proširila te je požar zahvatio maslinik 69-godišnjeg vlasnika. Požar su ugasili vatrogasci, a opožarena je suha trava, nisko raslinje te je u požaru nagorjelo 6 stabala maslina.

Zbog izazivanja požara na otvorenom prostoru, protiv 73-godišnjakinje se podnosi optužni prijedlog zbog počinjena prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.