Veliki koncert Tedija Spalata u veljači u Lisinskom

0
Foto: PR

Tedi Spalato će održati veliki gala koncert u Lisinskom 04.02. uz Gibonnija i Zoricu Kondžu.

Koncert održat će se 4. veljače, s početkom u 20 sati. Legendarni će splitski glazbenik na pozornici Velike dvorane Lisinskog izvesti najveće hitove iz svoje dugogodišnje karijere među kojima su More snova, Lipote gladan, ljubavi žedan i Dalmatino, povišću pritrujena, Konobo moja, Moje izgubljeni blago i mnoge druge!

Kad sam imao 12 godina, moj talent prepoznao je Gibin otac Ljubo Stipišić Delmata kojem puno toga dugujem. Zahvaljujući njemu počeo sam raditi na mjuziklima, a s vremenom sam nastupio i u ‘Splitskom akvarelu’ te ‘Maloj Floramy’. Zatim se 1986. dogodila suradnja s Meri Cetinić na pjesmi ‘Konoba’ i tako je sve krenulo, objašnjava Tedi i dodaje: Gibu sam gledao još u kolijevci kad sam imao 13 godina i dolazio kod njegova oca na probe. On je preuzeo sličan stil kao Ljubo, ali ga je učinio svojim. Kad čuješ njegovu ‘Temperu’, znaš odakle je i kome pripada!

Za svoj prvi solistički nastup u Lisinskom Tedi je osvojio 2001. i Porina za najbolji album zabavne glazbe, prvog od 4 Porina koliko ih je osvojio do sada.

Također, Tedi će prvi put predstaviti i novi album „Najlipša nas svitu“ koji izlazi krajem siječnja tako da nas očekuje premijerna izvedba novih skladbi koje će sigurno oduševiti.

Na pozornici će mu se pridružiti glazbenik Zlatan Stipišić – Gibonni kojeg s Tedijem veže dugogodišnje prijateljstvo koji je za Tedija napisao kultne pjesme koje su obilježile njegovu karijeru „Sve ću preživit“ „More snova“, „Zauvik tvoj“. Posebna gošća koncerta bit će  Zorica Kondža s kojom Tedi često nastupa a zajedni su snimili veliku uspješnicu „Zar je voljeti grijeh“.

Nezaboravnu noć dalmatinske pjesme upotpunit će Orkestar Gorana Rukavine pojačan sa 10 vrhunskih gudača koji će donjeti novo glazbeno ruho pjesmama. Vrhunski glazbenici ujedinjeni u zajedničkoj humanitarnoj borbi jamče da nas u Lisinskom očekuje emotivni glazbeni spektakl za pamćenje.

Koncert Sve ću preživit održava se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, povodom 51. obljetnice borbe Lige protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima. Prikupljena sredstva namijenjena su Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sveti Juraj. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ulaznice za gala koncert Sve ću preživit Tedija Spalata mogu se kupiti na blagajnama KD Vatroslav Lisinski i u sustavu www.ulaznice.hr po cijenama od 120, 150, 200 i 220 kuna.