U gašenju požara kraj Bola na Braču pomažu dva kandera, opožareno preko 100 ha

0

Od 08:05h u gašenju požara kraj Bola na Braču iz zraka pomažu dva kanadera. U 9 sati iz Splita je krenuo trajekt s vatrogasnim snagama, ukupno 16 vozila sa 64 vatrogasca.

Domaće snage su 19 vozila i 60 vatrogasaca. Stanje je bolje nego jutros zbog djelovanja kanadera, koji pokušavaju riješiti sjeverni dio požara, koji je nepristupačan. Ostali dio je pod nadzorom gasitelja. Opožareno je sigurno preko 100 hektara ali ne možemo još reći točno, kazao je za Radio Dalmaciju zapovjednik operativnog područja Brač Nikola Martinić Dragan.

Ranije objavljeno,..

U nedjelju ujutro nešto prije 4 sata izbio je požar zapadno od Bola. Požar nošem jakom burom brzo se širio te su aktivirane sve vatrogasne snage otoka Brača. Trenutačno je na terenu 16 vozila i 50 vatrogasaca. Požar nije pod kontrolom, kazao je za Radio Dalmaciju zapovjednik operativnog područja Brač Nikola Martinić Dragan.

Većina fronte koja je pristupačna vatrogascima je pod kontrolom, ali sjeverni dio nije. Radi se o nepristupačnom terenu. Aktivirane su zračne snage koje se ubrzo učekuju. Također aktivirane su i županijske snage s kopna i njihov se dolazak očekuje s trajektom iz Splita u 9 sati, rekao nam je Nikola Martinić Dragan.

Vjetar je jak, ali se nadamo da će nam zračne snage moći pomoći, da će naći nekakvu uvalu i mirnije more, jer bez njih požar na sjevernom dijelu nećemo moći staviti pod kontrolu. Jedan dalekovod prema Murvici je isključen pa molim građane da se strpe. Obranili smo nekoliko objekata, uglavnom poljskih kućica ili vikendica i u ovom momentu nema novih ugroženih objekata, kazao je za Radio Dalmaciju zapovjednik operativnog područja Brač Nikola Martinić Dragan.