Više kaznenih prijava zbog nekontroliranog paljenja korova

0
Foto: pixabay.com

U subotu prijepodne u Gornoj Jagodnji, u polju je izbio požar koji se proširio te zahvatio suhu travu, nisko raslinje i električne stupove. Utvrđeno je kako je požar izbio dok je 54-godišnjakinja nekontrolirano spaljivala grane maslina. Protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, izvijestila je Policijska uprava zadarska.

Nadalje, u subotu je u Rodaljicama oko 11 sati izbio požar na otvorenom prostoru, koji se proširio te zahvatio stabla badema, u vlasništvu 70-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci oko 14 sati, a utvrđeno je kako je požar izazvao 64-godišnjak dok je spaljivao korov, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog iz Zakona o zaštiti od požara.

Također, podnesen je optužni prijedlog protiv 65-godišnjakinje, koja je u subotu prijepodne u Nadinu spaljivala grane maslina, te joj je vatra izmakla kontroli, proširila se te zahvatila suhu travu i nisko raslinje, izvijestila je Policijska uprava zadarska.

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Osumnjičeni je 22. ožujka oko 13 sati u Vodicama spaljivao biljni otpad na svojem zemljištu, kada je napustio mjesto spaljivanja, a da se nije uvjerio da je vatra u potpunosti ugašena. Nakon toga je oko 13,40 sati po povratku na tu lokaciju uvidio da se požar aktivirao i proširio, čime je doveo u opasnost ljude i imovinu. Požar su ugasili vatrogasci oko 14,43 sata, a požar je zahvatio površinu od 40X15 metara, gdje je izgorjela suha trava, nisko raslinje i četiri rasvjetna ukrasna tijela na susjednoj ogradi. Ukupna nastala šteta je procijenjena na par tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnesena kaznena prijava, izvijestila Policijska uprava šibensko – kninska.