Vještačenje tereti četiri osobe za smrt malog Gabijela, dr Kaleb oslobođena krivnje

0
Foto: arhiva

Točno godinu dana od smrti devetogodišnjeg dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića, završeno je vještačenje o okolnostima njegove smrti.

Prema neslužbenim informacijama, vještačenje tereti četiri osobe iz Doma zdravlja i Hitne pomoći u Metkoviću, dok je doktorica Ksenija Kaleb u potpunosti oslobođena krivnje za smrt malog Gabrijela te su njezini postupci ocijenjeni kao potpuno ispravni.

U vještačenju koje je proveo Medicinski fakultet u Zagrebu, navodi da su propuste u liječenju Gabrijela Bebića počinile njegova pedijatrica koja je bila koncesionar u Domu zdravlja, a koja je nedavno otišla u mirovinu, medicinska sestra koja je radila u ambulanti Domu zdravlja, a koja nije primila na pregled malog Gabrijela, iako je njegovo zdravstveno stanje upućivalo na životnu ugroženost. Uz njih dvije, po nalazu vještaka , propuste u liječenju napravile su i dvije liječnice s Hitne medicinske pomoći u Metkoviću.

Odvjetnik  Jakša Cvitanović koji u ovom postupku zastupa obitelj Bebić, rekao  je da će medijima dati izjavu kada službeno bude upoznat s nalazima  vještva  Medicinskog fakulteta u Zagrebu.