U Splitu i dalje na snazi mjera prokuhavanja vode

0

Zbog povećane mutnoće vode, na splitskom području i dalje je na snazi mjera taloženja i prokuhavanja vode za piće, za djecu, starije i bolesne osobe, potvrđeno nam je iz Vodovoda.

Ranije….

Najnovija mjerenja vode u Splitu pokazuju da je ona zamućena u pojedinim dijelovima Splita pa ju je potrebno prokuhavati za djecu, starije osobe i bolesne.

Evo priopoćenja iz Vodovoda

U tijeku je ispitivanje uzoraka vode uzetih sa naše vodoopskrbne mreže i do sada su stigli rezultati ispitivanja na mutnoću sa lokacija koje objavljujemo:
1. Zenta 3,23 NTU
2. Brda 4,21 NTU
3. Autobusni kolodvor 6,80 NTU
4. Sućidar (tržnica) 9,25 NTU
5. Spinut 5,40 NTU
6. Lora 6,21 NTU
7. Bolnica Križine 5,90 NTU
8. Stobreč 1,77 NTU

Vidljivo je kako je u gradu Splitu na pojednim dijelovima došlo je do prekoračenja pokazatelj “Mutnoća” iznad MDK od 4 NTU.
O rezultatima je obaviješten NZJZ čiji stručnjaci preporučavaju koristiti mjeru predostožnosti prokuhavanja vode za piće za imunokompromitirajuće osobe, malu djecu i stariju populaciju.

 

Ranije jutros

Zbog velike količine padalina, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je da je došlo do povećanja mutnoće vode iznad dopuštenih vrijednosti. No, voda je ispravna za piće, potvrdio nam je glasnogovornik splitske tvrtke Vodovod i kanalizacija Božidar Čapalija.
Djelatnici laboratorija za pitke vode i Uprava društva prate stanje te će javnost biti na vrijeme upoznata s mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži.
Prvi rezultati ispitivanja na mutnoću uzoraka uzetih sa vodoopskrbne mreže očekuju se iza 10 sati.