Vrsaljko upitan za Engleze

0
Foto: Hrvatski nogometni savez

Uoči sutrašnje polufinalne utakmice protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dejan Lovren propustili su sinoćnji trening reprezentacije.

Vrsaljko ima problema s koljenom, Subašića muči istegnuće mišića, dok je Lovren dobio poštedu iz predostrožnosti. Najozbiljnija situacija je s Vrsaljkom pa je upitno hoće li on sutra igrati.

Španjolska Marca je u ponedjeljak objavila kako je branič Atletico Madrida izgubljen za polufinale. Međutim, u hrvatskom taboru za sada šute nadajući se da će Vrsaljka ‘pokrpati’ do utakmice, ali i zbog toga da Englezi do posljednjeg trenutka ne bi saznali u kakvoj će postavi nastupiti. Ukoliko Šime ipak neće biti spreman, na njegovoj poziciji bi mogao zaigrati Domagoj Vida, a kao stoper Vedran Ćorluka. Vida je na tom mjestu odigrao nedavno u pripremnoj utakmici protiv Brazila u Liverpoolu početkom lipnja..

Na mjestu desnog braniča bi mogao nastupiti i Tin Jedvaj, no teško je vjerovati da će ga Dalić gurnuti u sastav u tako važnoj utakmici gdje našu momčad očekuju možda i najveća iskušenja na dosadašnjem dijelu SP-a. Hrvatsku do utakmice očekuje još jedan trening i to u utorak na stadionu Lužnjiki. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.00 sati po hrvatskom vremenu.