WEAR & SHARE – DONIRANJEM ODJEĆE SUDJELUJTE U POŠUMLJAVANJU HRVATSKE OBALE

0

Ljeto nam je pred vratima što znači da je vrijeme za čišćenje ormara. Sada to možete napraviti na ekološki održiv način putem Wear & Share projekta.

Udruga Argonauta u suradnji s jednom modnom trgovinom omogućuje vam da iz udobnosti svoga doma potpuno besplatno pozovete dostavljača koji će pokupiti svu robu koja vam ne treba.

Odjeća koju donirate koristit će se na 3 načina – za recikliranje tekstila (krpe za čišćenje ili visokokvalitetni papir), za uvođenje sekundarne odjeće na tržište (odjeća će se prodavati u gradovima i državama čiji su stanovnici manje imućni i nemaju mogućnosti kupiti novu odjeću, a sredstva skupljena na ovaj način bit će doznačena na žiro račun Udruge) te za ponovno korištenje (oporabljena vlakna iz odjeće koja više nije prikladna za nošenje koristit će se za proizvodnju zvučno izolacijskih i izolacijskih materijala u automobilskoj industriji).

Sredstva prikupljena Wear & Share programom bit će namijenjena projektu ozelenjavanja javnih površina sadnicama stabala. Prve sadnice bit će posađene na otoku Murteru, a cilj je širiti područje djelovanja na područja pogođena požarima.

Sve detalje možete pronaći ovdje.