Wimbledon: Eliminirana Ana Konjuh

0

Ana Konjuh nije se uspjela pridružiti Marinu Čiliću, Ivi Karloviću i Donni Vekić u 2. kolu 132. Wimbledona. Nakon dva sata igre Konjuh je izgubila od Amerikanke Claire Liu s 2:6, 7:6(2), 6:3.

Konjuh, koja se prije mjesec dana u Roland Garrosu vratila tenisu nakon treće operacije lakta i polugodišnje pauze, još nije pronašla pravi ritam, naročito na svom početnom udarcu. Nije ga zadržala nijednom u cijelom prvom setu, jedina dva gema – prvi i sedmi – osvojila je na servis Liu.

Dvadesetogodišnja Dubrovčanka je protiv dvije i pol godine mlađe i sto mjesta slabije rangirane (137-237) prošlogodišnje pobjednice juniorskog Wimbledona, koja je nastup u All England Clubu izborila kroz kvalifikacije u obližnjem Roehamptonu, u drugom gemu drugog seta spasila dvije break-lopte i napokon zadržala svoj servis. U sljedećem gemu je propustila 0-40, kod 2:2 i 15-40, a kod 3:3 i 15-40 ipak realizirala drugu priliku. Servis za 5:3 je zadržala bez izgubljenog poena, ali dva gema kasnije nije uspjela zaključiti set. Tie-break je otvorila s 4:0 i mirno ga privela kraju s još dva poena protiv servisa.

Mlada Amerikanka kineskih korijena otvorila je drugi set s 2:0, a Konjuh je dva gema kasnije propustila 0-40. Ipak, uspjela je izjednačiti na 3:3, ali to joj je ostao posljednji osvojeni gem.

Posljednja hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji, Jana Fett, svoj će debitantski nastup u Wimbledonu imati u utorak oko 19 sati protiv 14. nositeljice, Ruskinje Darije Kasatkine. U prvom su kolu uz Anu Konjuh eliminirani Borna Ćorić i Petra Martić, kao i dvije Hrvatice s putovnicama drugih država, Ajla Tomljanović (Australija) i Bernarda Pera (SAD).