“Za lipšu Dalmaciju”: Zajedno smo uredili park i dva igrališta na Pujankama (Fotogalerija)

0
Foto: Rd

Na splitskim Pujankama završilo je finale društveno odgovorne akcije Radio Dalmacije pod nazivom „Za lipšu Dalmaciju” u kojoj smo obnovili i preuredili park i dva igrališta kako bi Split, ali i Dalmaciju, učinili lipšim mistom za život naših sugrađana.

Potporu ovom projektu dao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Napravili ste sjajnu stvar, prepoznali smo to od početka. Zajedno s svojim slušateljima i slušateljicama, s partnerima – HEP-om, Pointom te gradskom tvrtkom Parkovi i nasadi napravili ste sjajnu stvar. Veselje djece i mnoštvo okupljenih najbolja je potvrda da ste na pravom putu, kazao je gradonačelnik.

Na istom tragu bio je i pročelnik za društvene djelatnosti grada Splita Mate Omazić koji je istaknuo i kako je ugodno iznenađen akcijom „Za lipšu Dalmaciju” . U ovom trenutku na 21 lokaciju izvode se radovi sličnog tipa, primjerice igralište u Srinjinama, Žrnovnici, Mejašima, Splitu 3, boćalište za branitelje radovi vrijedni pet milijuna kuna, kazao je Omazić.

Akciju hvali i direktor splitske gradske tvrtke Parkovi i Nasadi Saša Franjkić . Ističe kako je svima u interesu da je sve ljepše i ugodnije. Sve više ulažemo u dječja igrališta, kaže Franjić.

Od 10 do 14 sati zajedno smo sa slušateljima završili uređivanje, a u tome su nam pomogli mnoge poznate osobe iz javnog života, glumci, sportaši glazbenici te brojni gosti i prijatelji Radio Dalmacije. Među njima je bio i pjevač Giuliano. Ovo je hvalevrijedna akcija i volio bi da ovo bude jedan put da svaki kvart dobije nekoliko ovakvih prostora i sadržaja da djeca ne budu ispred računala, poručio je Giuliano.

Na Pujankama su ipak u subotu bila najsretnija djeca koja sada imaju novo mjesto za sigurnu i bezbrižnu igru, a zadovoljni su bili i njihovi roditelji, ali i ostali stanovnici. Svi su oni i pomagali u uređenju parka i dva igrališta.

Dodajmo kako je na zamolbu Radio Dalmacije, Torcida na Pujankama izradila mural u čast Jurice Jerkovića i Olivera Dragojevića