Za vrijeme Ultre besplatno i anonimno testiranje na hepatitis

0
Foto: PR

Nastavni Zavod za Javno Zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Hrvatskim društvom za bolesti jetre “Hepatos” i European Liver Patients’ Association  tradicionalno organizira javnozdravstvenu kampanju povodom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa 2019. koja bi se, obzirom na istovremeno događanje ULTRA Europe festivala u Splitu, organizirala tijekom petka i subote 12. i 13. srpnja 2019. godine.

Zainteresiranim osobama, u vremenu od 14 do 22 sata, bit će omogućeno besplatno i anonimno testiranje na HIV i HCV obrisom sluznice usne šupljine u InfoHep centru na adresi Fra Bonina 11, Split, a medicinsko vozilo Mobilnog InfoHep centra također će vršiti testiranja na lokaciji Ultra Europe Music festivala.

Obilježavanje Svjetskog dana hepatitisa je dio globalne kampanje koju provodi Svjetska Zdravstvena Organizacija s ciljem podizanja svjesnosti o virusnim hepatitisima kao javnozdravstvenom problem koji ima i društveno-političku dimenziju, vezanu uz problem diskriminacije, kršenja ljudskih prava i društvenog neprihvaćanja oboljelih.