Zadar u Beogradu bez puno nade

0

Zadar u 18 sati u Beogradu igra utakmicu 20. kola ABA lige protiv Crvene zvezde koja brani prvo mjesto na ljestvici uoči doigravanja. Zadar je u borbi za plasman od 5-8. mjesta, a u Beograd je stigao znatno oslabljen.

Špralja i Kraljević su ostali u Zadru, Grey je s nama ali nema pravo nastupa jer ga nakon odlaska Bostica nismo više mogli registrirati za ABA ligu. Šanse nam nisu velike, utakmicu ćemo iskoristiti da momci koji su ovdje u smanjenoj rotaciji osjete ritam i dobar kontakt što će nam dobro doći za ono što nas čeka. Međutim, ovaj put bi zaista bilo pretjerano reći da se nadamo nekom dobrom rezultatu s obzirom da je Crvena zvezda euroligaš, a mi smo dosta oslabljeni. Utakmicu treba odigrati maksimalno s ovim snagama koje imamo i pokušati izvući pristojan rezultat, a nakon toga se od utorka, nadam se kompletirani, okrećemo i koncentriramo na ono što nas čeka u drugoj polovici tjedna, rekao je za Radio Dalmaciju trener Zadra Aramis Naglić.

Zadar je od srijede do nedjelje domaćin završnog turnira hrvatskog Kupa Krešimir Ćosić. U četvrtfinalu će u četvrtak igrati protiv gradskog rivala Sonik Puntamike.

Čeka nas težak put. Soniku je to utakmica sezone i naravno da će biti maksimalno motivirani, ali mi smo apsolutni favoriti i siguran sam da ćemo tu utakmicu odigrati na visokom nivou jer se koncentracija i motivacija povećavaju kako se Kup približava. U polufinalu nas čeka pobjednik utakmice Škrljevo-Cibona. Tu je puno bliže pobjedi Cibona, iako će imati teži ulazak u Kup nego mi. To će nam biti najteža utakmica Kupa jer je finale najljepša utakmica, finale je fešta i ako dođemo do njega, uvjeren sam da ćemo se boriti za trofej, dodao je Naglić.