Zadar domaćin završnice Kupa Krešimir Ćosić

0

Zadar je od srijede do subote domaćin hrvatskog košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić. Osam momčadi borit će se za trofej koji je prije 20 godina nazvan po jednom od najboljih europskih košarkaša svih vremena.

Zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu što je završni turnir Kupa Krešimir Ćosić na mjestu koje Kupu i pripada. Što se tiče organizacije sve je spremno. Drago nam je što smo domaćini i što smo dobili priliku da hrvatskoj javnosti pokažemo da nam je s pravom ukazano povjerenje. Očekujem korektnu igračku i navijačku atmosferu i nadam se da će to biti četiri dana festivala hrvatske košarke. Što se tiče sigurnosti na utakmicama, moram istaknuti da smo imali sastanak sa zaštitarskom firmom i PU Zadarskom. Radit će sva četiri ulaza, vrata dvorane će biti otvorena nekoliko sati ranije pa molim sve gledatelje za strpljenje i da se dođe na vrijeme pošto će kontrola na ulazu biti rigoroznija nego inače. Morate znati da će posjećenost biti jako velika, najavio je direktor KK Zadar Željko Žilavec.

Izuzetno mi je drago što se iz naše inicijative Kup na 20. godišnjicu preimenovanja vratio u Zadar. Drago mi je da se KK Zadar u tome organizirao i da sve ide u dobrom smjeru. Pozivam sve građane da naredna četiri dana festivala košarke provedu u Krešinom domu, da ispunimo očekivanja i napunimo dvoranu te se nadam da će i rezultat KK Zadar to pratiti, izjavio je predsjednik Košarkaškog saveza zadarske županije Željko Predovan, ujedno član Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Moram priznati da je Grad Zadar ovo zaslužio s obzirom da je 20. godina da Kup nosi ime jednog od naših najvećih košarkaša Krešimira Ćosića i da će Zadar to sigurno dobro organizirati. Bit će to veliki festival košarke kakav smo i u prošlosti viđali u Zadru jer ovo je istinski grad košarke. To mogu potvrditi iz osobnog iskustva, igrao sam dugi niz godina ovdje. Tu sam počeo svoju karijeru i kao košarkaš i kao čovjek. Izuzetno mi je drago da sam ovdje i da ću narednih dana uživati u košarci kao svi vi, rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

U četvrtfinalu će u srijedu igrati u 17 sati Zagreb-Cedevita i u 19.30 Šibenik-Zabok. U četvrtak se u istim terminima sastaju Škrljevo i Cibona, odnosno Zadar i Solin Puntamika. U petak su na rasporedu polufinala, opet u 17 sati (pobjednici srijede) i u 19.30 (pobjednici četvrtka), a u subotu finale s početkom u 18 sati.