Zadar i Cibona u majstorici za finale

0

Zadar i Cibona u 18 sati u dvorani Krešimir Ćosić igraju treću, odlučujuću utakmicu polufinala Premijer lige košarkaša. Pobjednika u finalu čeka Cedevita koja je s 2:1 u pobjedama bila bolja od Splita.

Osmi je ovo dvoboj Zadra i Cibone u aktualnoj sezoni. Zadar je dobio 5 utakmica, a Cibona dvije – prije pet dana u Zagrebu i prije tri mjeseca u polufinalu Kupa u Zadru.

Imamo dovoljno iskustva i dovoljno petlje. Pokazali smo da možemo igrati s njima, posebno kad je naboj utakmice takav kakav je. Znamo što nas očekuje što se tiče ambijenta i taktike protivnika, imamo odgovor na sve i tražit ćemo svoju šansu. Imamo veliko iskustvo, posebno u našim manevarskim igračima. Trebat će nam i pomoć igrača s klupe, moraju biti fokusirani i borbeni, a motiva sigurno neće nedostajati. Moramo nastojati limitirati protivnika, prije svega njihov napadački skok, trčanje i lagane poene. Odlučivat će i pojedine minijature igrača, koliko tko bude raspoložen. Pravi smo, unutra smo i to ćemo pokazati na terenu, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Cibone, Splićanin Ante Nazor.

Došli smo do treće utakmice, a prve dvije su pokazale da je u ovom trenutku i u ovom stanju u kojem jesmo s obzirom na probleme s ozljedama Cibona u blagoj prednosti, svidjelo se to nekom ili ne. Imaju veću rotaciju i izrazitu kvalitetu u liku Žorića i Tomasa. Da bismo anulirali prednosti Cibone treba nam velika energija, ludilo koje ćemo pretpostavljam i imati s obzirom na podršku s tribina. Očekuje nas teška i tvrda utakmica, želja za ulaskom u finale je ogromna. To je desert na ovu sezonu koji strahovito želimo i znam da smo spremni, da je svaki igrač spreman dati sve od sebe da to i ostvarimo. Eventualnu pobjedu i finale posvetit ćemo navijačima koji nas prate kroz cijelu sezonu, zaslužili su kao i mi da zajedno doživimo finale, rekao je trener Zadra Aramis Naglić.