Zadar izgubio od Mornara

0

Zadar je izgubio od Mornara sa 77:93 (19:24, 16:30, 24:19, 18:20) u posljednjoj utakmici 17. kola ABA lige. Budućnost ima 15 pobjeda, Crvena zvezda 14, Cedevita 13, Mornar 10, Partizan 9, a Zadar i FMP po 8.

Zadar je izjednačio na 2:2, 6:6 i 8:8, Mornar je se sa 7 poena u nizu prvi put odvojio i više nije ispuštao prednost. Mornar je imao četiri vrlo raspoložena pojedinca, Needham (22 poena), Luković (21 uz 14 skokova, od čega 9 napadačkih!), Vranješ (20) i Raley-Ross (19) ubacili su 5 poena više nego cijeli Zadar i imali 28 skokova, koliko i cijela domaća momčad! Kod Zadra su najbolji bili Knowles s 18 i Kraljević sa 17 poena.

Ni nas ni Zadar nitko nije vidio u krugu momčadi koje će odlučivati o četvrtom mjestu, mene su u mojoj državi ismijavali kad sam na početku sezone rekao da nam je cilj borba za četvrto mjesto. Zato čestitam i Zadru i kolegi Nagliću na odličnoj sezoni, na parketu smo pokazali da pripadamo vrhu ljestvice. Znali smo da će pritisak biti na domaćinu. Nismo imali puno toga za izgubiti, a mogli smo dobiti, i stvarno smo dobili. Ovo ovo je jedna od najvećih pobjeda u povijesti našeg malog kluba. Zadar je kolijevka košarke uz koju su moje generacije odrastale. Svi smo gledali majstore poput Kreše Ćosića i Pina Giergie, da ne nabrajam dalje. Ponosni smo zbog ove pobjede. Ništa još nije gotovo, pet kola je do kraja, imamo težak raspored, ali nas ovi bodovi značajno približavaju plasmanu na završni turnir, izjavio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Čestitke Mornaru na zasluženoj pobjedi i hvala njihovom treneru na komplimentima i meni i Zadru. Igrali smo protiv ekipe koja je u sjajnom ritmu i koja ima visoku individualnu kvalitetu, prvenstveno u Lukoviću i Needhamu. Moram priznati da smo se momčad i ja osjećali pomalo i bespomoćno u prvom dijelu. Mi smo momčad koja igra borbeno i želi kontrolirati skok, a u tome večeras nismo uspjeli. No, ne smijemo dopustiti da nas ovaj poraz uruši i da uđemo u nesigurnost i loše raspoloženje. Dapače, ovo nam treba biti motivacija da skupimo glave, da se dignemo i budemo na razini na kojoj smo bili do sada, istaknuo je trener Zadra Aramis Naglić.