Zadar: Konferencija ”Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog”

0
Foto: pixabay.com

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Hrvatske Višnja Ljubičić organizira regionalnu konferenciju ”Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog” u sklopu EU projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“.

Konferencija će se održati u petak, 29. rujna u Velikoj vijećnici Doma županije Zadar, Božidara Petranovića 8, od 11 sati.

Konferencija se održava u sklopu projekta financiranim REC (Rights, Equality and Citizenship) programom Europske komisije koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena.

Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i MAMFORCE (Spona komunikacije), a projekt podržavaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Projekt je započeo 1. siječnja 2016. godine i završava s početkom 2018. godine. U tom se periodu na inovativan način radilo s učeničkom populacijom i koristila kazališna umjetnost kao alat kako bi se promovirala važnost rodne ravnopravnosti i jednake mogućnosti za djevojke i dječake. U završnoj fazi projekta u rad će se uključiti i lokalne zajednice, zbog čega su pred nama regionalne konferencije u Zadru, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

Na jednodnevnim konferencijama govori se o problemima s kojima se žene susreću na tržištu rada, opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje vrlo često trpi karijerni put žene te potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života.