Zadar Masters 2020 – košarkaški turnir veterana

0
Foto: Zadar Master 2020

U Zadru će se od petka do nedjelje (21. do 23. veljače) u organizaciji tvrtke S-event održati šesto izdanje košarkaškog turnira veteranki i veterana Zadar Master 2020.
Utakmice se igraju u dvoranama ŠC Višnjik uključujući i glavnu dvoranu Krešimir Ćosić.

U muškoj konkurenciji igra se u kategorijama 35/40+, 45+, 50+ i 55+. Ženska konkurencija je jedinstvena (35+).

I ove je godine turnir međunarodnog karaktera. U Zadar stižu gošće i gosti iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Njemačke i Rumunjske koji su bukirali stotinjak hotelskih soba.

Na turniru će nastupiti sedam ekipa iz Zadra i bliže okolice ekipa među kojima su i veteranke ŽKK Zadar.
I ove godine po odličje u dresu Voštarnice ide legenda zadarske košarke Giuseppe Pino Giergia koji je ušao u 83. godinu života. Zanimljivo, vitalni Pino igrat će u kategoriji u kojoj se natječu igrači starosne dobi između 45 i 50 godina.

Osim njega tu su brojna poznata imena poput Slavka Kotnika, Davora Marcelića, Đure Simona, Mira Dundova, Marina Pijace, Markija Blaslova

Već na otvaranju turnira u petak u  glavnoj dvorani odigrat će se gradski derbi u kategoriji 35+. Sastaju se Jazine Arbanasi Euroherc osiguranje i Veterani Puntamike. Početak susreta je u 15 sati.

Prvi dan donosi ukupno 16 susreta.  Giuseppe Giergia i Voštanica na parket izlaze u 17:30 sati, a protivnik u kategoriji 45+ im je ekipa Drink & Play. Utakmica se igra u dvorani broj 1.

U istoj dvorani odmah potom Davor Marcelić će odigrati dvije utakmice za redom jer nastupa za momčadi MORH 45+ i MORH 50+. Mlađim MORH-ovcima protivnik je Ivanić, a starijim splitski Vitalac. Utakmice se igraju u 18:45 i 20 sati.
U dvije kategorije, za dva kluba, igra i Marki Blaslov koji brani boje Voštarnice 45+ i Veterana Puntamika 40+.