Zadar: Otvaranje festivala KvartArt Voštarnica

0
Foto: PR

Otvaranje festivala KvartArt Voštarnica 2017. koje će se održati u petak, 2. lipnja u 18h ispred glavnog ulaza u Gradsku knjižnicu Zadar na Voštarnici.

Podsjećamo, KvartArt je urbani zadarski festival koji se prvi put održava od 02. do 17. lipnja ove godine na području Voštarnice, odnosno bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u organizaciji Grada Zadra u suradnji s Udrugom Eko-Zadar, Koncertnim uredom Zadar, Društvom zadarskih arhitekata, Gradskom knjižnicom Zadar uz mnogobrojne druge zadarske udruge, građanske inicijative i pojedinaca.

Festival se financira sredstvima Europske unije i Grada Zadra u sklopu međunarodnog projekta „Living streets“ iz programa LIFE, a u kojemu je Grad Zadar projektni partner. Cilj projekta je promoviranje javnog prostora te podizanje razine svijesti o promišljanju ulica kao rezidencijalnih zona namijenjenih prvenstveno stanovnicima, susjedima i obiteljima koje žive u tim ulicama te ponovnom skretanju pažnje na ulicu koja je dvorište, prostor za druženje, upoznavanje i razonodu.