Zadar u Skoplju traži bodove spasa

0

Zadar u 18. kolu ABA lige gostuje u Skoplju, gdje će u 20 sati igrati s MZT-om koji trenutno zauzima posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Zadar je u prvih 17 kola ostvario 6, a MZT, koji je nedavno preuzeo bivši trener Zadra Ante Nazor, samo 4 pobjede. Zadar bi trijumfom u Skoplju načinio značajan korak ka ostanku u ABA ligi.

Na svakom gostovanju u ABA ligi, domaćin je favorit protiv nas. MZT je dosta bolja ekipa nego što ukazuje njihov trenutni položaj na ljestvici. Imaju četiri stranca, izuzetno su kvalitetni. Vodi ih bivši trener Zadra koji izuzetno dobro poznaje većinu naših igrača. Očekuje nas teška utakmica, kao i svaka u ABA ligi za nas, ali pokušat ćemo velikom borbenošću i fanatizmom napraviti pozitivan rezultat. U teškoj su situaciji su oni, u teškoj situaciji smo i mi. Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo imati određene šanse za povoljan rezultat, rekao je trener Zadra Neven Plantak.

Drago mi je što sam napokon dočekao odigrati prvu službenu utakmicu za Zadar. Nadam se da ću se pokazati u pozitivnom izdanju. Sigurno će MZT biti ozbiljan protivnik, pogotovo na njihovom domaćem terenu, a mi ćemo pokušati uzeti ta dva boda, izjavio je slovenski bek Maj Kovačević uoči svog debija u dresu Zadra.