Zadar: Sportski centar Višnjik – jedan od najboljih u Hrvatskoj

0
Foto: facebook.com/Športski-centar-Višnjik-Službena-stranica

Dok je splitska Spaladium Arena u stečajnom postupku, zadarska je priča puno vedrija. Sportski centar Višnjik jedan je od najboljih objekata takve vrste u Hrvatskoj, a dvorane i bazen ispunjeni brojnim aktivnostima i događajima.

Potvrdio je to za Radio Dalmaciju direktor sportskog centra Višnjik, nekadašnji stolnoteniski reprezentativac Denis Karlović: Izuzetno sam zadovoljan sa svim pokazateljima. To je dvorana koja je nabolje popunjena u Hrvatskoj. Samo prošle godine održali smo 160 sportskih natjecanja, nacionalnog i međunarodnog karaktera, a na bazenu još 60. Tako dolazimo do 220 natjecanja u godini. Posjećenost naših dvorana, jedne velike i četiri male je oko 1.100 naših građana dnevno koji tu vježbaju. Uopće nemamo slobodnih termina. Radimo od 8 do 22h te su dvorane non-stop popunjene izuzev dva ljetna mjeseca. Što se tiče bazena, svakodnevno ih koristi oko 650 građana pa je tako ukupna brojka dnevne posjećenosti cca. 1750. To su dva najbolje popunjena sportska objekta u Hrvatskoj.

Prošle je godine Karlović predstavio plan razvoja sportskog centra Višnjik, čija bi završna faza trebala biti izgradnja nogometnog stadiona kapaciteta 12 i pol tisuća gledatelja.

Predstavio sam jednu ideju koja je prezentirana i na kolegiju gradonačelnika pa je tako izašla u javnost. Nakon toga prezentirao sam je svim klubovima i udrugama kako grada tako i županije. Radi se o ideji koja ima dva cilja. Jedan je da omogući svim građanima kvalitetno bavljenje sportom, a drugi je da se Zadar kroz sportski centar Višnjik promovira kao centar sportskog turizma. Ideja je da se sve realizira po fazama. U prvoj bi riješili sve rekreativce, obnovili bi postojeće sadržaje te dodali nove za sport i rekreaciju. U zadnjoj fazi bi bila gradnja nogometnog stadiona. Naravno, ovo je samo ideja koja mora proći svu zakonsku proceduru, a na kraju odluku donosi gradsko vijeće. Što se tiče nogometnog stadiona, tu su prijepori da li stadion sagraditi u sportskom centru Višnjik ili van grada, a jedna kvalitetna javna rasprava mogla bi donijeti optimalno rješenje. Apsolutno je ostvarivo da Zadar postane moderan olimpijski centar. Mislim da je to realno i da trebamo ići dalje kroz izgradnju svih onih sadržaja koji su potrebni za sport i rekreaciju između ostalih i nogometnog kampa, izgradnje hotela i čitavog niza dvorana, a u završnoj fazi bi se trebali dogovoriti i oko nogometnog stadiona, kaže nam Denis Karlović.

Što se ove godine tiče, plan aktivnosti u Sportskom centru Višnjik opet je bogat.

Cijeli četvrtak imamo završnicu kupa i praktički svaki tjedan imamo nešto. Mislim da ćemo ove godine imati još bolji rezultat nego prošle, a to znači da ćemo proći tu brojku od 220 sportskih događanja, zaključio je Denis Karlović.

Dakle, već danas i sutra, u dvorani Krešimir Ćosić igra se završnica Hrvatskoga košarkaškog kupa, koji također nosi ime legendarnog Kreše Ćosića. U 17.10 se sastaju Kvarner i Cedevita, u 20 sati Zadar i Cibona. Finale je sutra u 20 sati.