Zadar spreman za Davis Cup polufinale

0
Foto: HTS

Zadar je spreman za Davis Cup polufinale Hrvatska-SAD od 14-16. rujna. Postavljanje montažnih tribina bit će gotovo tjedan dana prije predviđenog roka.

Teniski stadion u Sportskom centru Višnjik sve više dobiva završne konture. Montažne tribine su već završene s dviju strana i pitanje je dana kada će središnji zemljani teren biti zatvoren potpuno, odnosno, kada će biti postavljena mjesta za svih oko osam tisuća gledatelja.

Bilo je predviđeno da tribine budu završene do 7. rujna, no prema sadašnjoj situaciji i napretku radova mogle bi biti gotove već ove nedjelje. U srijedu počinje izgradnja boksova i ograda oko igrališta, te VIP i predsjedničke lože, tako da je realno očekivanje da će tribine i sva infrastruktura biti gotovi u nedjelju. U plusu smo nekoliko dana, rekao je Petar Mirić, predsjednik Organizacijskog odbora i dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza.

Planiramo da će prodaja pojedinačnih ulaznica po danima krenuti početkom sljedećeg tjedna. Do tada će u prodaji biti samo kompleti za tri dana. Razmatramo da dovedemo djecu iz škola i iz udaljenijih mjesta, ne samo iz Zadra. Osigurat ćemo im besplatan prijevoz autobusima kako bismo što više popunili stadion. Trebat će ih malo educirati o ponašanju tijekom mečeva, a to ćemo napraviti u suradnji s njihovim voditeljima. Stalo nam je da već od prvog meča, koji u petak 14. rujna zbog pravila Davis Cupa počinje već u 11 sati, tribine budu pune, a atmosfera sjajna, dodao je Mirić.

Budžet se još radi, bilo je nekih nepredviđenih troškova poput postavljanja bannera u dužini 360 metara s vanjske strane kako se skele ne bi vidjele s ulice. Ali trošak će biti pokriven prihodima, a nakon meča će po prvi put ostati deset teniskih terena koji će biti na raspolaganju tenisačima kao regionalni centar, zaključio je Mirić.

Zahvaljujem HTS-u što je izabrao Zadar i SC Višnjik kao domaćine ovog sportskog spektakla koji će se prenositi praktički u cijelom svijetu. To je velika promocija za nas. U organizaciji imamo izvrsnu suradnju s HTS-om, prezadovoljni smo dosad obavljenim radovima. To će nam omogućiti dodatno vrijeme da otklonimo sve eventualne nedostatke. Ovo je vrlo zahtjevan projekt, prije dvije godine smo radili polufinale s Francuskom, ali u dvorani, a sad je teren vani. Prednost je što će svi prateći sadržaji biti u dvorani i s te smo strane potpuno spremni, naglasio je direktor SC Višnjik Denis Karlović.