Zadar: Svečano otvorenje koncertne sezone

0
Foto: PR

U ponedjeljak, 9. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 20 sati održat će se koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Kao solist (violončelo) i dirigent uz njih će nastupiti Enrico Dindo, talijanski umjetnik čije je muziciranje kao izuzetno ocijenio veliki Mstislav Rostropovič!

Zadranima i gostima Grada predstoji nastup Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem njegova aktualnog šefa-dirigenta, Enrica Dinda. Talijanski hvaljeni umjetnik bogatog iskustva, nekadašnji učenik Antonija Janigra, danas gradi dvije istovremene karijere – dirigentsku i violončelističku. Na njegovu premijernom nastupu u Zadru publika će imati povlasticu upoznati ga na oba polja podjednako. Kao violončelist izvest će tri skladbe: mladenačku Romanze Richarda Straussa, pjesmu srednjovjekovnih minstrela Aleksandra Glazunova, te Rondo Antonína Dvořáka. Sve to bit će uvod u završni dio koncerta u kojem će Dindo ravnati Prvom simfonijom Roberta Schumanna. Bogati romantičarski simfonijski program koji u Zadru izvode glazbenici hrvatske nacionalne televizije pod ravnanjem šefa-dirigenta s kojim su u posljednje dvije sezone doživjeli vrhunce svojega umjetničkog rada, zamaman je početak gradske jesenske kulturne sheme prepune jedinstvenih glazbenih poslastica.

Koncert se održava uz potporu Grada Zadra i Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu. Cijene ulaznica su 60 i 50 kuna. Prodaja ulaznica je svakim danom od 11 do 13 sati i 18 do 20 sati na Info pultu Kneževe palače, na dan koncerta od 19 do 20 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta te na web stranici www.ulaznice.hr.