Zadar svladao Igokeu

0
Foto: Radio Dalmacija

Zadar je u 7. kolu ABA lige ostvario drugu pobjedu. U dvorani Krešimir Ćosić svladao je prvaka Bosne i Hercegovine Igokeu s 82:76 (22:20, 18:22, 18:15, 24:19).

Gosti su sa 7 uzastopnih poena sredinom treće četvrtine poveli 55:45 i pri tom rezultatu promašili dva šuta. Zadar je sljedećih 6 minuta dobio sa 17:2 za 62:57. Igokea je još jednom izjednačila, na 62:62, Knowles je tricom donio Zadru 71:64, a tri minute prije kraja kod 74:70 Radivojević je promašio tricu. Trica Špralje 42 sekunde do kraja za 82:71 označila je početak fešte u Višnjiku.

Zadrane je predvodio Luka Božić s 19 koševa, 16 je dodao Krajina, 15 Ivanov, a 12 Knowles koji je odigrao odličnu utakmicu i u fazi obrane.

Izgleda da ćemo se družiti još neko vrijeme. Ovo je bila teška utakmica za nas. Bili smo u problemima zbog gubitka samopouzdanja uslijed teškog rasporeda i svega što se događalo. Vidjelo se to u prvom poluvremenu, bili smo klimavi. Tu smo, borimo se, ali svaka greška kao da ima “sto kila”. U drugom poluvremenu smo podigli obranu na visoki nivo, moram zahvaliti momcima što su pokazali karakter i energiju kad smo se vraćali s minus deset. Za razliku od prethodnih utakmica u kojima smo se raspadali kad bi ušli u negativni rezultat, ovaj put smo i zbog domaćeg terena i navijača ostali u utakmici, što nam je i bio glavni cilj. Vjerujem da će nam ova pobjeda donijeti nešto mira i samopouzdanja i da ćemo u sljedeće utakmice ulaziti sve bolji i bolji, izjavio je trener Zadra Aramis Naglić.