Zadar: Uhićen 30-godišnjak osumnjčen za više slučajeva razbojništva

0
Foto: pixabay.com

Rano ujutro u subotu oko 5 sati, u Zadru, na benzinsku postaju u ulici 84.gardijske bojne HV -Termiti, došla je nepoznata muška osoba te uz prijetnju nožem od djelatnika otuđila novac, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu. Nepunih desetak minuta nakon toga policijski službenici su u ulici Franka Lisice uočili mušku osobu koja odgovara opisu počinitelja, a koja se pokušala udaljiti, međutim policajci su ga u tome spriječili i doveli u prostorije policije, izvijestila je zadarska policija.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 30-godišnjaku, kojeg se sumnjiči da je prethodno došao na benzinsku postaju, te maskiran uz prijetnju nožem od zaposlenika zatražio i otuđio nekoliko tisuća kuna. Kod njega je prilikom uhićenja pronađen otuđeni novac i nož.

Također ga se sumnjiči da je dan ranije, u petak, nešto iza 14 sati, u ulici 4. gardijske brigade u Zadru, na isti način ušao u trgovinu trgovačkog društva, te uz prijetnju nožem od zaposlenice otuđio nekoliko stotina kuna.

Nadalje, 30-godišnjak se sumnjiči za dvije teške krađe na zadarskom području: za provalu prošli vikend u Visočanima u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete i alkoholna pića, te za provalu s nedjelje na ponedjeljak u Zadru, u ulici Ljudevita Posavskog u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio novčani polog i alkoholno piće.

Nakon kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teških krađa predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom je odveden na Županijsko državno odvjetništvu u Zadru.