Zadar: Uhićeni zbog iznude

0
Foto: pixabay.com

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta zadarske Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 18 i 24 godine koje se sumnjiči za iznudu na štetu 23-godišnjaka.

Naime, sumnjiči ih se da su u popodnevnim satima 29. kolovoza ove godine u ulici Put Bokanjca u Zadru, osobnim vozilom presreli i zaustavili 23-godišnjaka koji se kretao cestom u svom osobnim vozilu zadarskih registarskih oznaka. Tom prilikom su, u namjeri naplate nepostojećeg duga,  tjelesno ga napali i lakše ozlijedili i od njega zatražili da vozi ispred njih i odveze svoje vozilo kod 24-godišnjaka. Nakon čega je 23-godišnjak zbog straha na to pristao, te je u jednom trenutku iskoristio priliku i pobjegao vozilom, dok su njih dvojica krenuli u potjeru za njim, sve do dolaska 23-godišnjaka do zgrade policije, gdje su se njih dvojica udaljili.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja oba osumnjičenika su dovedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude.