Zadarska policija: Napadnuti Amerikanci bili su pijani, napustili Hrvatsku

0
Foto: Wikipedia

Američko Veleposlanstvo u Hrvatskoj osudilo je napad na dvojicu američkih vojnika u noćnom klubu u Zadru. Naglasili su da  im je sigurnost i dobrobit američkih državljana izvan SAD-a među najvećim  prioritetima. Zbog zaštite privatnosti, nisu mogli više komentirati ovaj slučaj.

Zadarska policija objavila je nove detalje  vezano za incident u kojemu su pretučena dvojica tamnoputih gay američkih državljana:

U nedjelju, 20. listopada oko 03,15 sati policija je zaprimila dojavu kako je u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu došlo do naguravanja između više osoba. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena su dva strana državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su izjavila da su u ugostiteljskom objektu fizički napadnuti od nekoliko nepoznatih osoba. Obojica su kolima HMP prevezeni u OB Zadar, gdje je 24-godišnjaku pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.

Također je utvrđeno da su obojica stranih državljanina bila pod utjecajem alkohola, a isto tako prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustila teritorija RH i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja.

Policija je odmah po saznanju za događaj započela s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica koje su prethodile događaju, stoji u priopćenju zadarske policije.