Zadarska policija zatekla 61-godišnjaka s 2.71 promil alkohola u krvi

0
Foto: pixabay.com

U subotu, 19. listopada, u 21.20 sati u Petrčanima, policijski službenici su zatekli 61-godišnjaka kako upravlja VW Polom (ZG) pod utjecajem alkohola od 2.71 promila. Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je u prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu u 19.00 sati u Obrovcu, 65-godišnji vozač je u ulici Put Grkovca izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, upravljajući Fiatom Punto (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,62 promila,.
Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je PU zadarska i iznijela podatke o akciji “Vikend”.

Proteklog vikenda (18.- 13. listopada), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 365 vozila i vozača, a poduzeli su 177 represivnih mjera.

 alkotestirana su 84 vozača, od kojih je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola
 49 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
 9 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa
 7 vozača je koristilo mobitel u vožnji
 4 bez tehničkog pregleda i registracije
 3 bez položenog vozačkog ispita
 2 vozača kojima je istekla vozačka dozvola
 1 vozač je nepropisno pretjecao
 1 vozač je upravljao za vrijeme zabrane
 74 vozača nije poštivalo prometni znak
Iz prometa je isključeno 20 vozača i 4 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe zadobila teške tjelesne ozljede, te 6 osoba lake tjelesne ozljede