Ministarstvo: Počinitelj šesterostrukog ubojstva u Zagrebu nije evidentiran kao obiteljski nasilnik

0
Foto: pixabay.com

Prema neslužbenim informacijama, počinitelj šesterostrukog ubojstva na zagrebačkoj Kajzerici je 36-godišnji Igor Nađ, koji je ustrijelio bivšu partnericu Maju Tojagić, s kojom je imao dijete, ali i njenog 10-godišnjeg sina iz ranije veze, njezine roditelje, sestru i sestrinog partnera a nakon nezapamćenog zločina, počinio je  samoubojstvo. U stravičnom pokolju poštedio je svoje sedmomjesečno dijete.

   Ministrica obitelji i socijalne politike Vesna Bedeković izrazila je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja te snažno osudila ovakav strašan čin nasilja. Priopćila je i da prema hitno prikupljenim informacijama te izvješću nadležnog Centra za socijalnu skrb, u obitelji u kojoj se dogodio tragični slučaj, nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji niti je počinitelj ubojstva evidentiran kao počinitelj nasilja u obitelji.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je na Twitteru stravično šesterostruko ubojstvo. Zgrožena je strašnom tragedijom koja se sinoć dogodila u Zagrebu u kojoj je bešćutno pobijena cijela obitelj. „Oštro osuđujem svako nasilje, a pogotovo rješavanje problema obračunima i osvetom. Iskazujem duboko žaljenje i izražavam sućut zbog nevinih žrtava. Očekujem od nadležnih institucija da preživjelom djetetu osiguraju potrebnu skrb”, napisala je predsjednica.

Reagirao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da je ovo izolirani slučaj i da je Zagreb siguran grad.

Strani mediji poput The New York Timesa, France 24, ABC News, The Washington post prenose vijest koju su objavile agencije AP i AFP.

Pišu kako je muškarac ubio šestero ljudi, među kojima i 10-godišnje dijete, a da je preživjela jedino sedmomjesečna beba. navode i da je u velikoj akciji policije, koja je tragala za počiniteljem, dobar dio Zagreba bio odsječen te da se počinitelj ubio kad ga je policija našla.

 

ranije….

Policija je objavila dio detalja o stravičnom šesterostrukom ubojstvu na zagrebačkoj Kajzerici i samoubojstvu počinitelja.

Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdio je da je zločin počinio 36-godišnji muškarac. Ponovio je da su po dojavi pronašli šest mrtvih tijela, dva muškarca, tri žene i dijete. Svi su članovi iste obitelji. Ubijeni su majka, otac, dvije kćeri, sin od jedne kćeri i dečko od druge kćeri.

Nakon potrage u koju su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući specijalnu policiju, ubojica je lociran u Brezovici nedaleko od Zagreba. Nije se predao nego je počinio samoubojstvo i to ilegalnim oružjem.

Policija počinitelja povezuje s jednom od žrtava s kojom ima zajedničko dijete. Ubojica je poštedio samo svoje sedmomjesečno dijete koje je zbrinuto.  Policija još uvijek ne može govoriti o motivima nezapamćenog zločina.    Počinitelj se bavio taksi prijevozom, te da je rođen u Vukovaru 1983. godine.

Ranije

Šest osoba, među njima i jedno dijete, ubijeno je u kući na području zagrebačke Kajzerice. Policija je rano jutros izvijestila da je ubojica počinio samoubojstvo.

Za muškarcem koji se povezivao sa zločinom intenzivno se tragalo cijelu noć na području cijele Hrvatske. Glavni grad je bio pod opsadom.

Stravičan zločin dogodio se u četvrtak oko 21.30 sati u ulici  Radoslava Cimermana. Nagađa se da se radi o obiteljskom nasilju u kojem je muškarac između ostalog ubio bivšu ženu i njezinog novog partnera.

Među ubijenima su dva muškarca, tri žene te desetogodišnje dijete. Preživjela je samo sedmomjesečno dijete koje je neozlijeđeno i zbrinuto. Ubojstva su počinjena vatrenim oružjem.