Zaklada Marin Čilić otvorila je natječaj za projekt stipendija

0
Foto: PR

Zaklada Marin Čilić otvorila je natječaj za projekt stipendija. Bit će ovo druga generacija talentiranih mladih sportaša i glazbenika koji će, uz podršku stipendija našeg tenisača Marina Čilića, ići prema ostvarenju svoga cilja.

Prošle je godine dodijeljeno 14 stipendija, a ove će godine taj broj biti još veći te će, biti uručeno 20 stipendija i jedna donacija. Prijave je potrebno poslati na email adresu info@marincilicfoundation.com, najkasnije do 5. prosinca u 18 sati.

“Upoznati prvu generaciju stipendista usitinu je bila privilegija. Ta sjajna djeca divan su primjer i motivacija svima nama u Zakladi. A sve ono što su postigli tijekom protekle godine dodatno nas je motiviralo i zato smo odlučili povećati ukupan broj stipendija. Nadamo se da će i ove godine odaziv biti velik, a iako nas čeka nimalo lagan posao u odabiru stipendista, vjerujemo da će njihove priče i uspjesi potaknuti ne samo djecu već i nas odrasle, da prepoznamo i podržimo prave životne vrijednosti te da nikada ne izgubimo vjeru u ljude“ – izjavio je Marin Čilić.

Natječaj za stipendije otvoren je do 5. prosinca, a i ove se godine dodjeljuju u nekoliko kategorija – deset glazbenih stipendija u vrijednosti od 10 000 kn namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija u vrijednosti od 10 000 kn za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50 000 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.
Svi uvjeti natječaja kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Instagram te Facebook stranici Zaklade Marin Čilić.