Zaredale provale u Splitu

0
Foto: pixabay

Splitska policija izvijestila je o dvije provale u Splitu.

U petak oko 11:20 sati zaprimljena je dojava da je zgradi u Dobrilinoj ulici u Splitu u tijeku provala. Odmah su po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućeni policijski službenici Druge policijske postaje Split. Brzom i pravovremenom intervencijom policajaca  unutar zgrade  zatečena su tri muškarca,  a jedan muškarac zaustavljen je  nedaleko od mjesta događaja.

Uhićene muške osobe su se prema do tada dobivenim informacijama dovodile u vezu s izvršenim kaznenim djelom.  Na mjestu događaja obavljen je očevid, te je provedeno kriminalističko istraživanje nad ukupno četiri hrvatska državljanina u dobi od 35, 25, 18 godina i jedan maloljetnik. Danas tijekom dana uz kaznenu prijavu svi će biti predani pritvorskom nadzorniku.

Također, policijski službenici Druge policijske postaje Split jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je 03.srpnja na području Splita, u ulici Gospinca počinio kazneno djelo teške krađe na način da je provalio u stan iz kojeg je otuđio nakit i novac.

Nakon dovršenog istraživanja protiv 22-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.  Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosila je 25 tisuća kuna.