Zatvorene 20. Sportske igre mladih

0

Jubilarne 20. Sportske igre mladih svečano su zatvorene sinoć na splitskoj Rivi. 

Više od 140 tisuća djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sudjelovalo je na Igrama, a na zatvaranju se okupilo 800 pobjednika iz sve tri zemlje, koji su se natjecali u malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, graničaru, utrci na 60 metara te odbojci na pijesku.

Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. u Splitu s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

I na ovim jubilarnim 20. Igrama, uspješno smo prenjeli poruku o prijateljstvu, jednakosti i zajedništvu djece bez obzira od kuda dolaze i  nadam se da smo opet pokazali da je osnovni cilj Igara natjecati se i družiti. Ponosan sam da djeca prepoznaju Igre i da ih svake godine sudjeluje sve više, izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.

Evel Karalić, prvoplasirani šahist iz Bosne i Hercegovine je o dojmovima rekao: Petu godinu sam na Međunarodnoj završnici u Splitu, iako ove godine nisam baš ispunio svoja očekivanja kada pričamo o plasmanu. Zaista se ljepo provodim i drago mi je da imam priliku upoznati vršnjake iz drugih država.

Ivan Drljić iz Splita sudjeluje na Igrama drugu godinu i sretan je što je sa svojom ekipom osvojio treće mjesto u odbojci na pijesku.

Nikola Jeremić iz Rukometnog kluba Vojvodina nadodao je da mu je boravak na međunarodnom finalu Sporstkih igara mladih predivno iskustvo, posebice jer su i pobijedili.

Zatvaranju Igara prisustvovali su srebrni olimpijac Tonči Stipanović, izaslanica Predsjednice, Danira Nakić, izaslanik Hrvatskog sasbora, Petar Škorić, ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić, izaslanik Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar, gradonačelnici Vukovara i Novske Ivan Penava  i Vlado Klasan te mnogi uglednici iz splitskog gospodarskog i kulturnog života.