Zavodu za hitnu medicinu uručeno šest novih vozila

0
Foto: RD

Splitsko – dalmatinski župan Blaženko Boban uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Leu Luetiću ključeve šest novih vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći Splitsko – dalmatinske županije. Župan Boban je naglasio kako su vozila spremna za rad praktički odmah.

Šest novih vozila Zavodu za hitnu medicinu je svakako primarno sredstvo za rad kako bi se zadovoljili svi standardi koji su zakonom propisani. Vjerujem da ćemo na ovaj način dodatno pripomoći svima onima kojima je potrebna brza i hitna intervencija. Ovime postižemo zavidnu razinu opremljenosti voznog parka Zavoda za hitnu medicinu. Koristim priliku zahvaliti ravnatelju i cijelom timu ljudi koji rade u Zavodu, jer u proteklom periodu gotovo da i nismo imali pritužbi na njihov rad, funkcioniranje i brzinu intervencije, kazao je župan.

Boban je izrazio uvjerenje da su pacijenti s područja Splitsko – dalmatinske županije jako zadovoljni posljednjih godina s uslugama Hitne pomoći te da će biti još zadovoljniji sada kada im je dodatno osigurano šest novih vozila. Dodao je kako je županija u drugoj polovici prošle godine Zavodu za hitnu medicinu osigurao i novi adekvatniji prostor u neposrednoj blizini KBC Split na Firulama.

Ravantelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Leo Luetić, potvrdio je novinarima kako prosječna starost vozila Zavoda dvije do tri godine, čime Splitsko – dalmatinska županija ima daleko najbolji prosjek starosti vozila u Hrvatskoj. Po pitanju brzine reakcije Zavod za hitnu medicinu Splitsko – dalmatinske županije među vodećim je u Hrvatskoj, naglasio je ravnatelj Luetić iako je geografski gledano Splitsko – dalmatinska županija po tom pitanju najzahtjevnija. Dodao kako je vrijeme intervencije od poziva u skladu s europskim standardima, prosječno deset minuta u urbanim područjima, a dvadeset u ruralnim.

S obzirom na broj turista i manifestacija, ljeti Hitna pomoć ima udvostručene aktivnosti. Tako su prošle godine imali 20 tisuća intervencija, a kroz sve ispostave je prošlo 200 tisuća pacijenata, naglasio je ravnatelj Luetić;