Završava Makarska 2016.

0
Foto: facebook

Devetnaesto izdanje međunarodnog rukometnog turnira Makarska 2016. završava finalnim utakmicama u gradskoj dvorani i feštom na Kačićevu trgu.

U pet dana nastupile su 144 ekipe iz 68 klubova iz deset zemalja. Sveukupno blizu 2000 sudionika u zapisnicima utakmica. Bilo je i dosta publike – ljubitelja sporta, roditelja i prijatelja. Uživali su u rukometu. Bilo je suza radosnica, ali i suza zbog izgubljenih utakmica, naročito onih koje završe raspucavanjem sedmeraca. Inače je turnir protekao u super korektnoj atmosferi. Igralo se u dvorani i na sedam otvorenih terena, po velikoj vrućini. Imali su vremena sudionici turnira i za kupanje i uživanje u ljepotama Makarske. Opći je dojam da je turnir i ove godine ispunio svoju svrhu, a to je prije svega okupljanje rukometne mladeži Europe. Velika većina sudionika već je najavila da će doći i dogodine, kada ćemo orrganizirati jubilarni, 20. turnir, rekao je za Radio Dalmaciju direktor turnira Mladen Bagić, tajnik ŽRK Hoteli Makarska.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Makarske i lokalne Turističke zajednice, te Hrvatskoga rukometnog saveza i brojnih sponzora i donatora. Završnica je poslijepodne od 15 do 20 sati u gradskoj dvorani, kada će se odigrati osam finala (po četiri muške i ženske dobne kategorije). Slijedi svečano zatvaranje turnira i proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca na Kačićevu trgu uz prigodni program. Sveukupni pobjednik dobit će trofej Makarsko sunce, pri čemu nije važno samo imati najbolje rezultate, nego i ostaviti dojam prave sportske ekipe ponašanjem na terenu i izvan njega, naglasio je Bagić.