Završeni radovi u OŠ Pujanke

0
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Splitska OŠ Pujanke danas je proslavila 30. godišnjicu osnutka i otvaranje nove školske zgrade. Nastavu u školi pohađa nešto manje od 600 učenika. Gradnju je financirao Grad Split.

Radovi na školi trajali su oko godinu i pol dana, a novom dogradnjom škola je napokon iz trosmjenskog prešla u dvosmjenski rad. Velika je to prednost za školu koju pohađa više od 600 učenika, a koja je i ove jeseni upisala tri nova razreda prvašića. U tijeku je projektiranje i školske dvorane i vrtića koji bi trebali biti sagrađeni u sljedećoj fazi.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je kako je ova gradska vlast u posljednjih dvije i pol godina u splitsku djecu i njihovu budućnost uložila više od 60 milijuna kuna. Dovršili smo i opremili OŠ Žnjan Pazdigrad, nakon toga smo proširili OŠ Mejaši te završili nadogradnje OŠ Pujanki, vrijedan više od 33 milijuna kuna, a sve je plaćeno iz gradskog proračuna. Otvorili smo radove na proširenju i obnovi škole Kamen Šine gdje ćemo ukinuti treću smjenu, a u tijeku je i obnavljanje i adaptacija škole na Brdima. Kada tome pridodamo i energetske obnove škola Skalice i Pojišan onda možemo govoriti o jednom ozbiljnom poslu, poručio je gradonačelnik.