Završeno uređenje trga na Šperunu (foto)

0
Foto: RD

Prigodnim programom obilježen je završetak uređenja trga na Šperunu u Splitu. Predsjednik kotara varoš Mirko Ruščić kazao je kako je zadovoljan uređenjem i kako smatra da štekati obližnjih kafića neće zauzeti slobodan prostor trga.

Na svečanost je došao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je i pomogao u kićenju jelke. Kazao je kako ovo nije trg već samo jedna mikro lokacija koja je unijela život, onako kako bi u gradu i treblo biti na mjestu na kojem se prije nije moglo niti proći od parkiranih automobila. Za koju godinu kada ove murve i koštele narastu imat ćemo jednu lijepu mikro lokaciju koja će oplemenit ovaj prostor, kazao je Krstulović Opara.

Na kritike građana da fontana nije poput one stare, koja je bila na tom mjestu, gradonačelnik kaže da to ni nije fontana, već špina, vrhunski dizajnirana iznimno kvalitetnog artihekta koji je osmislio uređenje cijelog prostora, Ede Šegvića. Fontana je ukrasni trenutak. kazao je gradonačelnik.

Stanovnici Varoša dočekali su gradonačelnika s transparentom kojim traže besplatni parking. Dio stanovnika ovog dijela Šperuna su unutar zone A i na njih se isto odnosi mjera o besplatnom parkingu za stanovnike najužeg centra grada. Međutim problem parkinga u gradu Splitu je kroničan zadnjih 20 godinai trebat će još sigurno 15-ak, no mi sustavno gradimo garaže i gradimo parkinge i vjerujem da ćemo i to riješiti na jedan kvalitetan način, rekao je Andro Krstulović Opara.