Završio 6. Festival planinarstva u Omišu

0
Foto: PD Imber

Izletima u subotu na Forticu i Kulu (Omiška Dinara) te na Komorjak (Poljička planina) u nedjelju završio je 6. Festival planinarstva u Omišu.

Festival je trajao od 02.-07.05.2017. godine, a organiziran je pod novim konceptom promidžbe Planinarskog društva Imber i planinarstva općenito, te izvlačenja građana iz fotelja i odvođenja na predivne vidikovce u bližoj okolici grada, objavili su organizatori. Moto Festivala je ostao isti, Planinarenjem do zdravlja, jer smo sigurni da će svaki onaj koji je ovih dana sudjelovao u našim izletima nastaviti posjećivati ta mjesta i u roku od nekoliko mjeseci do godine dana osjetiti poboljšanja u svome zdravstvenom stanju i u svojoj psihofizičkoj kondiciji.

Kao i svake godine, Festival su organizirali članovi PD Imber iz Omiša, pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice grada Omiša te uz pomoč Vodovoda Omiš, Centra za kulturu grada Omiša, Narodne knjižnice Omiš, Hrvatske gorske službe spašavanja, Mjesnog odbora Naklice, Osnovne škole Josip Pupačić, Globe grupe osnovne škole Josip Pupačić, Udruge izviđača Omiš, Javno komunalnog poduzeća Peovica, članova HPD Mareta iz Vele Luke (Korčula), članova PD Promina iz Drniša, gospođe Merice iz Dijabetološkog društva Omiš i nekoliko desetaka stanovnika Omiša i okolice, sveukupno više od tri stotine sudionika.

Zahvala i čestitka svima njima što su sudjelovali u 6. Festivalu planinarstva u Omišu. Koliko smo uspjeli u našim ciljevima, ukoliko niste bili sa nama, pitajte one koji su bili. Ovdje donosimo tek nešto slika da ostane za uspomenu i poziv za dogodine svima njima ali i onima koji nisu bili ove, poručuju organizatori.