Zbog derbija na Poljudu posebna regulacija prometa

0

U 19 sati na gradskom stadionu „Poljud“ odigrat će se nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“.

Policija je izvijestila o blokadi prometa.  Od 14:00 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici VIII. Mediteranskih igara, i to na raskrižju  s ulicom Sedam Kaštela kod bazena i kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“ (osim vozila s propusnicom). Od 16:00 sati će se uspostaviti blokada prometa u dijelu ulice Zrinsko-frankopanske, od raskrižja sa ulicom Hrvatske Mornarice do ulaza u Loru, kao i u ulici Put Supavla, od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim za vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

Kroz ulicu VIII. Mediteranskih igara će se osigurati nesmetano prometovanje autobusa.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Obavijesti i upozorenja građanima:

  • zabranjeno je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihovo korištenje

  • posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i drugih pića koja se nalaze u staklenim i plastičnim bocama, odnosno tetrapak ambalaži

  • nije dozvoljeno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion

  • zastave ne nositi na drvenim ili metalnim štapovima, jer unos takvih štapova neće biti dozvoljen (na stadion se mogu unijeti plastični šuplji štapovi, dužine do 1 m)

Obavijest za gostujuće navijače:

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršit će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. U tu svrhu kod naplatne postaje Dugopolje vršit će se posebna regulacija prometa.

       Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, bit će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

    Preporučeno vrijeme dolaska je do 16:00 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda, stoji u priopćenju policije.