Zbog potresa pet vatrogasnih intervencija i više sanacija odrona

0
Foto: pixabay

Noćas u 23 sata potres magnitude 6.1 s epicentrom u Hercegovini osjetio se i na području Crne Gore i Hrvatske. Materijalne štete tek se zbrajaju, a od posljedica odrona stijene na obiteljsku kuću jedna je djevojka izgubila život.

Zabilježeno je 5 vatrogasnih intervencija na području Grada Metkovića koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, a na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije na pojedinim mjestima došlo je do odrona što su vatrogasci sanirali vlastitim snagama, bez potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija.

“Situcija je pod kontrolom. Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala”, podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te kazao kako nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi. “Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi”, zaključno je kazao.