Ždrijeb Eura za rukometašice

0

U švedskom Goteborgu održan je ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva za žene koje je na rasporedu od 4. do 18. prosinca.

16 reprezentacija bilo je podijeljeno u četiri jakosne skupine, dok se Hrvatska nalazila u četvrtoj skupini s Poljskom, Češkom i Slovenijom. Uoči ždrijeba Švedska je odabrala skupinu A, Poljska je čekala protivnice u skupini B, Dankinje u skupini C, a u skupini D unaprijed su se našle Norvežanke. Ples kuglica Hrvatsku je smjestio u skupinu D zajedno s Norveškom,Rumunjskom i Rusijom.

Nakon održanog ždrijeba za Europsko prvenstvo izbornik Goran Mrđen prokomentirao je skupinu.

“Dobili smo najtežu skupinu iako mislim da smo mi u četvrtom šeširu ekipa koja je kvalitetnija od ostalih. Norveška je bila prva na Svjetskom prvenstvu, Rumunjska je bila treća, Rusija je Rusija i sve tri reprezentacije su se plasirale na Olimpijske igre. Prije ždrijeba sam htio sam ekipu s Olimpijskih igara, ali ne baš ove tri. Zbog toga baš i ne možemo biti najsretniji. Mislim da je bilo i boljih opcija, ali sigurno je ne idemo u Švedsku s bijelom zastavom. Mislim da je do Eura još puno vremena, u 12. mjesecu se igra, a prije toga su Olimpijske igre pa ćemo vidjeti malo i te reprezentacije. Vidjet ćemo u kakvom će stanju sve tri reprezentacije biti nakon Olimpijskih igara. S obzirom na rejting i kvalitetu reprezentacija koje smo izvukli u skupini, sigurno nas svi vide kao autsajdere i mislim da je to naša šansa”, zaključio je Mrđen.

SKUPINA A (Stockholm):
Švedska
Srbija
Španjolska
Slovenija

SKUPINA B (Kristianstad):
Nizozemska
Francuska
Njemačka
Poljska

SKUPINA C (Malmö):
Crna Gora
Mađarska
Danska
Češka

SKUPINA D (Helsingborg):
Norveška
Rusija
Rumunjska
Hrvatska