Ždrijeb na Peristilu

0
Foto: hvs.hr

Hrvatski vaterpolisti igrat će u skupini B zajedno s Francuskom, Grčkom i Maltom na 35. Europskom prvenstvu, što će se od 27. kolovoza do 10. rujna održati u Splitu.

Svečani ždrijeb održan je na splitskom Peristilu, a između ostalih prisustvovali su mu i izbornik Ivica Tucak te kapetan reprezentacije Ivan Krapić.

U skupini A igrat će Italija, Gruzija, Slovačka i Crna Gora, u skupini C nadmetat će se Rumunjska, Njemačka, Španjolska i Nizozemska, dok je ždrijebom odlučeno da će u skupini D igrati Srbija, Mađarska, Izrael i Slovenija.

Hrvatska je prije dvije godine na EP-u u Budimpešti osvojila četvrto mjesto, iza Španjolske, Rusije i Mađarske, te će u Splitu imati priliku na domaćem terenu osvojiti medalju i to u Spaladium Areni gdje će biti napravljeno plivalište i gdje će se igrati sve utakmice.

Hrvatske vaterpolistice će pred domaćim navijačima put prema četvrtfinalu, što donosi osvajanje jednog od prva četiri mjesta u skupini, tražiti u skupini A u konkurenciji reprezentacija Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Grčke i Rumunjske. U skupini B igrat će Španjolska, Italija, Izrael, Slovačka, Srbija i Francuska.

U izvlačenju skupina za vaterpoliste sudjelovali su proslavljena hrvatska olimpijka Blanka Vlašić i legendarni splitski vaterpolist Deni Lušić, dok su u određivanju skupina turnira vaterpolistica pomagali osvajač najvećih odličja s hrvatskom rukometnom reprezentacijom Petar Metličić te nekadašnji vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije Josip Pavić, koji je kao pomoćnik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac na ovom događaju bio i u ulozi posebnog izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.