ZDŽ: 47 novooboljelih

0

Na području Zadarske županije 47 je novooboljelih osoba od koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana je 331 osoba, pod aktivnim nadzorom je 1692 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 113 osoba. U ovome trenutku aktivno je 270 slučajeva zaraze, 135 muškaraca i isto toliko žena.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 42 bolesnika od kojih je 7 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 13 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su sedam kršenja mjere samoizolacije.

Na zadarskom području trenutno borave 352 osobe iz Sisačko-moslavačke županije. I dalje se mole sve obitelji ili njihovi domaćini, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

Svi stanovnici Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom pozivaju se da dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na tom području, njihovim potrebama te kako bi se mogle dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti i na e-mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr).