ZDŽ: 67 novozaraženih, jedna osoba preminula

0

Na području Zadarske županije 67je  novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je ukupno 372 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 2273 osobe, a od koronavirusa oporavilo se 211 osoba. U ovome trenutku aktivno je 639 slučajeva zaraze koronavirusom.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru preminuo je 89-godišnji muškarac, korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar.

Na svim COVID odjelima zadarske opće bolnice hospitalizirano je 67 bolesnika od kojih je 10 na respiratoru, u biogradskoj bolnici smješteno je 26 pacijenata oboljelih od COVID-a 19, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 28 pacijenata.

Od danas je na snazi Odluka o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. Stožer civilne zaštite Zadarske županije do jutros u 8 sati zaprimio je 3.400 zahtjeva preko sustava e-građani i preko maila, a izdano je 2112 propusnica.

 

Zahtjev za izdavanje PROPUSNICE treba sadržavati:
1. Ime i prezime
2. OIB;
3. Adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija);
4. Relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja);
5. Obrazloženje opravdanosti zahtjeva (pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, drugi opravdani razlog).
________________________________________
Zahtjevi za izdavanje e-propusnica podnose se prvenstveno putem aplikacije e-građani, a ukoliko ju netko od građana nema onda na adresu e-pošte epropusnice@zadarska-zupanija.hr
________________________________________
Stožer Civilne zaštite Zadarske županije, odobrava Propusnice, samo u DVA slučaja:
• 1. Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb, u prilogu je obvezan dokaz o naručivanju ili neka druga medicinska dokumentacija)
• 2. Putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja traži propusnicu, u prilogu je obvezna potvrda ili izjava poslodavca)
________________________________________
U svim ostalim slučajevima, Propusnice odobrava Ravnateljstvo Civilne zaštite RH i ti se Zahtjevi šalju na propusnice@rdd.gov.hr, Info telefon je 0800-8090

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.