Željko Kopić novi trener Hajduka

0

Željko Kopić novi je trener Hajduka i u klubu će ostati najmanje do kraja sezone uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

40-šnjem Osiječaninu koji je vodio Zagorac, Segestu, Lučko, Cibaliju, Zagreb i donedavno Slaven Belupo, Hajduk je daleko najveći izazov u karijeri.

“Osjećam veliko poštovanje i odgovornost, siguran sam da ću dati sve od sebe kako bih prenio svoje ideje na momčad. Hajduk poznajem, imam generalnu sliku, a zanima me kako će se igrači adaptirati na moje zahtjeve i koliko ćemo brzo stvoriti koheziju grupe te vratiti stabilnost koja je  događanjima u zadnje vrijeme sigurno poljuljana. Igrački je kadar dobar. Ovo je za mene veliki iskorak i izazov. Došao sam u dom Hajduka i Torcide, te sam od ovog trenutka najveći navijač i vojnik ovoga kluba i to je jedino što me u ovom trenutku zanima”,kazao je Željko Kopić.

Kopićevi pomoćnici biti će Zlatko Bašić, njegov dugogodišnji suradnik i Toni Golem, rođeni Splićanin koji je igrao u mlađim kategorija,ma Hajduka.

Puno sreće na klupi Hajduka Kopiću je poželio predsjednik Ivan Kos koji je kazao da je novi trener jedan od najperspektivnijih u Hrvatskoj.

Sportski direktor Mario Branco nakon utakmice sa Rudešom je ponudio ostavku koja nije prihvaćena.

“Nakon razočaranja protiv Rudeša dao sam ostavku, a predsjednik me zamolio da ostanem i napravim tranziciju do imenovanja novog trenera. Također i sportskog direktora, ja sam profesionalac i moj odlazak je, što sam već govorio, najmanji problem. Moj odlazak Hajduka neće koštati ni kune”, kazao je Branco.