Ževrnja: Južni koridor je opasnost po turizam

0
Foto: Hina

Izbjeglička kriza i dalje traje, u Hrvatsku je do danas ušlo gotovo 90 tisuća izbjeglica. Nakon informacija da je Hrvatska spremna za otvaranje još jednog koridora i to onog na jugu zbog hladnoće i lošijeg vremena, od državnog vrha stigao je demantij te informacije.
Splitsko dalmatinski župan Zlatko Ževrnja je kazao: “Posljednjih 15-ak dana smo pomalo zbunjeni najavom o otvaranju južne rute. To je se provuklo kroz medije kao jedna od mogućih opcija. O tome govori predsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova i drugi iz Vlade. Kolege u Dubrovačko-neretvanskoj županiji su iskazali negodovanje a mi u Splitsko-dalmatinskoj smo to prepoznali kao opasnost po turizam”.
Župan Ževrnja kaže kako je na sjeveru Hrvatske uspostavljena već kakva takva logistika te se zalaže da se izbjeglički val kreće u tom pravcu i što bliže Šengenskim granicama jer se zna da izbjeglice žele u zapadnu Evropu.
Župan je potvrdio da je i u Splitu održana sjednica županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.
“Sve razine trebaju surađivati i učiniti sve da do toga ne dođe”, kazao je Ževrnja i dodao da se ovdje radi o izgubljenosti Vlade u ovakvim situacijama.
Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja kaže kako mu je potvrđeno od kolega iz Dubrovačko-neretvanske županije da je provedena mobilizacija dijela oprema i dijela vozila te da je čudno to što se događa na krajnjem jugu Hrvatske te nešto što može biti pogubno za Hrvatsku.