Zlatko Dalić: Ostat ćemo čvrsto na zemlji

0
Foto: Drago Sopta/HNS

Pobjedom nad Austrijom 3:1 u Beču hrvatski nogometaši osigurali su prvi put u povijesti plasman na završni turnir Lige nacija.

-Veliki rezultat i pobjeda u teškoj utakmici. Poveli smo, ali onda primili gol te je uslijedila velika borba. Čestitke dečkima koji su uložili maksimalan trud. Hvala dečkima na svemu, ali i svima oko reprezentacije koji su dio ovog ambijenta. Nema ljepšeg nego kad dođe 25 tisuća Hrvata na gostovanje i navijaju, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Morali smo spustiti loptu na zemlju, kad smo preuzeli kontrolu igre, zabili smo golove, onda smo se opustili i vidjeli smo pravu Hrvatsku. Od Europskog prvenstva od 15 utakmica, Hrvatska je izgubila samo jednu, tako da moramo biti zadovoljni, dodao je izbornik.

– Imamo širok izbor igrača, sve je to nekako podjednako i detalji presuđuju tko će igrati. Imamo izbor napadača, veznih, obrambenih, oduševio me Stanišić večeras iako je Juranović sjajan tamo. Nismo radili te izmjene napamet. Želimo da su svi unutra i aktivni, da su svi u ekipi.

– Liga nacija je bila frustrirajuća, sve kritike sam dobivao zbog nje, ali sad smo sve vratili. Sretan sam i zadovoljan, ali nema euforije, kao što nema tragedije. Ostat ćemo čvrsto na zemlji, ovo je lijepo, imamo samopouzdanje i idemo nešto napraviti, zaključio je izbornik Dalić.