Zlatko Kumrić peti na judo Grand Prix turniru u Kini

0
Foto: Hrvatski judo savez

Splićanin Zlatko Kumrić ostao je na korak od medalje na Grand Prix judo turniru u kineskom Hohhotu. Broncu mu je uskratio Rus Zakinšijev.

Kumrić je u kategoriji do 100 kilograma ipponom pobijedio Mađara Fogasyja, da bi u četvrtfinalu wazarijem izgubio od Japanca Hage. U repasažu je wazarijem u dodatnoj rundi svladao Talijana Loporchija, ali je u dvoboju za brončanu medalju protiv Zakinšijeva zaradio tri kazne što je značilo i kraj borbe.

Posljednja dva tjedna me mučila dosta jaka prehlada pa nisam bio u potpunosti spreman. Mogu biti zadovoljan kako sam radio u svim borbama, osim u posljednjoj za broncu. Sada slijede naporne pripreme za Svjetsko prvenstvo krajem kolovoza u Budimpešti, rekao je nakon nastupa Kumrić.

Dubrovčanka Ivana Šutalo je u kategoriji preko 78 kilograma izgubila u četvrtfinalu ipponom od Korejke Han, a zatim i u repasažu od Mongolke Erdenebileg. U toj je borbi u dodatnoj rundi zaradila treću kaznu.

U prvim kolima su izgubili Tena Šikić (do 52 kg), Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg), Brigita Matić (do 78 kg), Bernard Azinović (do 60 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg). Podsjetimo, splitska olimpijka Barbara Matić je dan ranije osvojila brončanu medalju do 70 kg.