Župan Dobroslavić predlaže strože mjere u cilju očuvanju turizma

0
Foto: pixabay

Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić uputio je načelniku Stožera civilne zaštite Hrvatske Davoru Božinoviću prijedlog za uvođenje strožih epidemioloških veza u cilju očuvanja turizma.

Istaknuo je kako se mora žurno reagirati jer nas zemlje koje predstavljaju naša emitivna tržišta stavljaju na restriktivne liste.

”Ovih dana svjedočimo stavljanju Hrvatske na restriktivne liste od strane nekih nama u turizmu važnih emitivnih zemalja kao što su Slovenija, Nizozemska, Finska, Norveška, Latvija, Irska, a naznake su da takvo što priprema i Njemačka… Premda je situacija u našoj županiji, a i na cijelom priobalju epidemiološki veoma dobra pretpostavljamo da su na ovakve njihove odluke utjecale brojke na razini države. Iz nama dostupnih podataka nameće se zaključak da je veliki broj zaraženih u kontinentalnom dijelu Hrvatske rezultat okupljanja u noćnim klubovima, na svadbama i drugim svečanostima s velikim brojem sudionika. Smatramo da je to moguće, a i nužno ograničiti.

Molimo Stožer da razmotri uvođenje strožih ograničenja za ovakva događanja, jer smatramo da je cijena koju bismo mogli u turizmu platiti previsoka u odnosu na odricanje koje bi pretrpjeli naši sugrađani”, napisao je župan Dobroslavić.