Župan i suradnici u obilasku županijskih i lokalnih cesta

0
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i direktor Županijske uprave za ceste Petar Škorić  obišli radove na sanaciji i rekonstrukciji županijskih i lokalnih cesta. Radi se o investicijama čija je vrijednost procijenjena na oko 26 milijuna kuna.

Župan je istaknuo kako je zadovoljan odrađenim radovima  a nada se da će uz uloženih 40 milijuna kuna županija još toliko novca uložiti u komunalnu infrastrukturu.

Direktor Županijske uprave za ceste Petar Škorić naglasio je kako će se investicijski ciklus nastaviti i u idućoj proračunskoj godini. Nastojat će ulagati ravnomjerno u zagorska, otočna i priobalna područja.

Delegacija je obišća gradilište ceste Belimovača – Megdan iznad Solina. Ukupna vrijednost radova je oko 4,5 milijuna kuna, od čega će dva milijuna financirati Županijska uprava za ceste za oborinsku kanalizaciju i sanaciju kolničke konstrukcije.

U cetinskom kraju napreduju radovi na sanaciji kolnika županijske ceste u Sičanima u dužini od oko dva kilometra i vrijednosti oko dva milijuna kuna, kao i radovi na rekonstrukciji dionice županijske ceste između Graba i Jabuke koji su počeli još proljeće 2013. godine.

Boban je obišao i nedavno dovršenu županijsku cestu između Gornje Tijarice i Aržana vrijedne šest milijuna kuna.

Skorić je najavio da će do kraja ove godine započeti rekonstrukcija ceste Strožanac-Žrnovnica u što se ulaže 18 milijuna kuna.